Välkommen till Lifepoint


Qigong

Om Qigong

Kurser i Qigong

Qigong för företag

Ledarutbildning

Mindfulness

Om Mindfulness

Mindfulness för företag

Resor

Nerja, Spanien

Presentkort

Inspelat material

Elevsida

Boka kurs härPrenumerera på nyhetsbrev
Namn:

E-post:
Hur hittade du LifePoint?Följ oss här på Facebook!

Sitemap

AdminMindfulness och Qigong i Spanien

Även 2013 års kurs var mycket uppskattad. En skön vecka med nöjda deltagare! Det var 7:e året som LifePoint hållit kurs i Nerja. Denna gång gjorde vi även en del stadsvandringar i vackra Nerja och i Frigiliana, Spaniens kanske vackraste by.

Helt enkelt en skön närvarovecka i härliga Nerja på spanska solkusten med dess subtropiska klimat där det i november bland annat växer avocado, mango och bananer. Här övar vi oss i konsten att vara medvetet närvarande i nuet. Inget nytt datum klart

Under veckan finns även tid att bara-vara, vandra i berg och strosa lite på egen hand. Du kan också göra utflykter till pittoreska byar, se Nerjas berömda grottor, ligga på stranden eller njuta av den vackra småstaden Nerja och dess uteserveringar.

Vad mindfulness- och Qigongkursen ger

Kursen Mindfulness och Qigong i Spanien ger dig möjlighet att få lära sig mindfulness och Qigong och samtidigt kunna koppla av och bara vara i skönt klimat. Du kommer att få lära dig grunderna i mindfulness och Qigong och upptäcka hur skönt det är att vara i närvaro och att uppleva med alla sinnena. Kursen vänder sig till dig som inte har provat mindfulness förut eller som vill återknyta kontakten med nuet. Det ger dig också kunskaper om ett förhållningssätt som du har med dig i vardagen.

Vad mindfulness är för oss

Att vara medvetet närvarande är ett tillstånd av lugn, njutning, upplevelse och nära möten. Mindfulness kan alltså vara att sitta i en egen meditation, att vara fullt närvarande i mötet med en annan människa, att uppleva smaker, dofter, skönhet och känslor. Det är också att fullt ut acceptera sig själv, andra och tillvaron som den är. När vi gör det kan vi se situationen helt klart, utan förutfattade meningar, och behöver vi göra några förändringar har vi då en mycket bättre utgångspunkt

Om Qigong

Under kursveckan ingår också Qigong med dess sköna rörelser och positiva effekter på hälsan. Qigong är ett perfekt redskap mot stress och ger dessutom möjlighet att öka rörligheten, vara närvarande i nuet, öka kroppsmedvetenheten och även öka sin energi. Qigong kan även ses som närvaro i rörelse.

Om Nerja

Nerja är en liten mysig stad med vita hus och snirkliga gator alldeles vid Medelhavet. Nerja är omgivet av vackra berg, för den som gillar att vandra. Klimatet som är subtropiskt anses som bäst i Europa och under november växer bland annat mango, bananer, apelsiner, granatäpplen och avokado. Nerja har många fina stränder och badtemperaturen brukar ligga runt 20 grader. I utkanten av staden finns berömda grottor som absolut är värda ett besök. Likaså vackra vita byar omkring Nerja. Allt detta och det behagliga lugn gör Nerja till en perfekt plats för att upptäcka mindfulness och vara närvarande i nuet. Det är nu sjunde året i rad som Lasse håller kurser i Nerja.
Läs mer om Nerja här »

Hur vi kommer att bo

Vi bor på ett fräscht och nybyggt svenskdrivet lägenhetshotell i gamla stan i Nerja. Det är också här som kursen kommer att vara. Det finns stora gemensamma utrymmen och takterass med pool och även en stor och vacker innergård. Hiss finns och alla lägenheter har fullt utrustade kök. Önskar du eget rum finns det som tillval. Vissa lägenheter har fler sovrum, vill du garanterat ha egen lägenhet kan det gå att ordna. Läget är mycket bra och det är nära till stränder. Läs mer och se bilder på boendet här (nytt fönster öppnas) ».

Datum

Inget nytt datum är bestämt.

För studenter

Stipendieplats finns för dig som student. Du betalar ej något för själva kursen. För att vara med och ansöka om plats behöver du motivera varför du vill åka med.

Kursledare:

Lasse Björklund, mindfulnessinstruktör, Qigonglärare och individuell coach

Sagt om tidigare kurser och kursledaren

”Kursen ger verktyg och kännedom om mig själv – i en fantastisk miljö. Underbart genuint och vackert!” Christina, skådespelerska

”Du får med dig så mycket kunskap som kommer berika ditt liv på alla nivåer. Inspirerande och pedagogisk kursledare! Och Nerja är toppen!” Frida, egen företagare/konstpedagog.

”Har fått verktyg som hjälper mig att finna ro. Det tar jag med mig tillbaka till vardagen. Härligt med morgon-Qigong på stranden!” Ann-Monica.

”Jag har upptäckt närvaron, lugnet, acceptans och nya valmöjligheter” Lotta, lärare

"Ett bra sätt att lära sig om sig själv och helheten. Jag har fått bekräftelse på att allt är så mycket större än vi förstått. Vill bara ha mer! Lasse är lugn, harmonisk och kunnig. En sympatisk människa med härlig röst". Therese, kommunikatör.

Upplägg:

Så här ser en dag normalt ut på kursen:

Morgonpass med Qigong på stranden för alla som vill
9.30-13.00 Kurspass och by- eller stadsvandring
13.00-17.30 Lunchpaus / siesta / tid för egna övningar
17.30-19.00 Kurspass

En dag kommer vara ledig med möjlighet för egen utflykt, vandringar, shopping, bara-vara etc


För mer info om mindfulness »

För mer info om Qigong »

Kontakta LifePoint »


Tillbaka »

© LifePoint AB
www.lifepoint.se      info@lifepoint.se     Senast uppdaterad: 2014-12-03