Qigongkurser

Lär dig slå om från stress till lugn! Skapa närvaro och må bra! Välkommen att vara med på en Qigongkurs, ett redskap för livet som är effektivt för att uppnå bättre hälsa och avspänning. En investering i dig själv och ditt välmående.

Varför gå Qigongkurs?

Qigong är ett enkelt och användbart redskap vart du än är - hemma, på arbetet eller nån annanstans. Du behöver ingen yogamatta, ingen speciell utrustning eller vara på någon speciell plats. Anledningen till och nytta med en Qigongkurs varierar från person till person, här följer några av de vanligaste skälen:

Hantera stress
Minska spänningar och värk i nacke och axlar
Öka rörlighet och smidighet
Få ökad kroppsmedvetenhet
Få en djupare stillhet
Ökad närvaro i nuet
Få mer energi och livslust

Vad innehåller en Qigongkurs?

Qigong grundkurs, nivå 1
Du får lära dig grunderna i Zhineng Qigong, bl a ett komplett program - Lyft upp Qi, som du kan använda när du vill. Du får också lära dig stresshantering, ökad kroppsmedvetenhet, meditation, öka energin, hantera värk och spänningar, öka rörligheten i kroppen och mycket annat. Du behöver inte ha någon erfarenhet för att gå en grundkurs. Till bokning med tider & priser »

Qigong fortsättningskurs, nivå 1
Efter grundkursen kan du fortsätta och utveckla Qigongträningen. Du får lära dig nya verktyg och även fördjupa de du lärde dig i grundkursen. Fokus är på stresshantering, ökad kroppsmedvetenhet, energiarbete, hantera värk och spänningar, öka rörligheten och hitta njutningen i rörelsen.
Till bokning med tider & priser »

Qigong nivå 2: Body and Mind - metoden för kropp och medvetande
En skön metod som hjälper dig att hitta djupare in i kroppen och att nå en högre medvetenhet. Rörelserna går på ett mjukt sätt igenom och smörjer leder, stretchar muskler och bindväv och ökar cirkulationen. Metoden är mer fysiskt krävande än Lyft Upp Qi (Nivå 1), men är ändå enkel att lära sig och att använda! Hela rörelseserien tar 30-40 minuter och innehåller 10 st moment som också fungerar utmärkt bra att träna separat.
Till bokning med tider & priser »

Qigong nivå 3: De inre organens balansering
Ett skönt, kraftfullt och mycket djupt berörande rörelseprogram som tar 30-60 minuter. Genom ljud och rörelser går man igenom de fem inre organen; hjärta, lungor, lever, njurar och mjälte/bukspottkörtel för att öppna upp och förbättra cirkulation och energiflöde. Varje organ har en emotionell koppling vilket innebär, förutom fysisk läkning, en möjlig emotionell läkning och balansering enligt Traditionell Kinesisk Medicin, som är kopplade till respektive organ.
Till bokning med tider & priser »

Lärare:

Lasse, Dan, Karin och Anna-Carin:
Vilken kursform passar mig?

Terminskurs
Kurserna hålls en gång i veckan. Det passar dig som vill integrera det du lär dig mellan gångerna, och lära dig under en längre tid. Ett bra stöd för att komma igång med att få nya sköna vanor. Till bokning med tider & priser »

Endagskurs eller helgkurser
En endagskurs eller helgkurs passar dig som vill lära dig allt på en gång. Du får en rejäl påfyllning av både energi och bra Qigongkunskap. Till bokning med tider & priser »

Privatlektioner
Passar dig som vill lära dig Qigong på egen hand. Lektionerna kan specialanpassas till dina behov. Det blir också lättare att välja en tid som passar dig. Just nu ej tillgängligt!

Qigong för företag
Vill du att LifePoint ska komma ut till din arbetsplats eller din konferens / kick off och öka energin, rörligheten och lättare kunna hantera stress så välkommen att boka oss. Läs mer »

Ledarutbildning i Qigong
Att gå en utbildning i Qigong gör att du själv kan leda grupper i Qigong och arbeta med Qigong professionellt, till exempel ha egna kurser eller inkorporera det i ditt vanliga arbete om du jobbar med människor. Just nu ej tillgängligt!

Samtliga former går också bra att kombinera för att fördjupa Qigongträningen, ex helgkurs och terminskurs.

Var hålls Qigongkurserna?

Stockholm
Qigongkurserna hålls i Stockholm, ofta i Vasastan eller i city eller på Södermalm. Samtliga lokaler ligger på gångavstånd från tunnelbana, ibland även pendeltåg och bussar.

Andra orter i Sverige
Då och då hålls Qigong även på andra orter i Sverige, ex Gävle, Östhammar, Västervik mfl.

Kursvillkor

Villkor för terminskurserna finner du här »
För övriga kurser se under respektive kurs.

Sagt om Qigongkursen och kursledare:

Jag blev smärtfri i axeln. Fått bättre sömn och känner mig mer avslappnad. Cia, sjuksköterska

Har fått mer kroppsmedvetenhet. Har ingen smärta i axlarna längre och ingen stelhet i nacken. Fått bättre balans och mer harmoni, glädje och förnöjsamhet i mitt liv. Anki, verksamhetsledare

Kursen har gett mig en medvetenhet om mig själv och min kropp och att förändring inte behöver ta så lång tid eller vara så svårt. Ledaren är mycket pedagogisk och kunnig. Han lever som han lär. Helén, IT-tekniker.

Jag har upptäckt möjligheter att utvecklas och må bättre. Fått bra och enkla övningar att använda i såväl vardagen som i arbetet och som kommer att göra underverk. Lasse är kunnig, harmonisk och tillmötesgående. Superbra och pedagogisk. Lena, tandsköterska.

Jag har upptäckt kroppens mångsidighet och möjligheter att påverka den egna hälsan. Kursledaren är lugn, pedagogisk och kunnig och har bra distans till det han lär ut. Fredrik, miljöhandläggare.

Ett bra sätt att lära sig om sig själv och helheten. Jag har fått bekräftelse på att allt är så mycket större än vi förstått. Vill bara ha mer! Lasse är lugn, harmonisk och kunnig. En sympatisk människa med härlig röst. Therese, kommunikatör.
Allmänt om Qigong »

Till bokningssidan »
Tillbaka »


© LifePoint AB     www.lifepoint.se
Senast uppdaterad: 2019-05-30